Een goed uitgedacht SEO plan betekent betere vindbaarheid door de zoekmachines. De Website gigant beheerst dit als geen ander. SEO is een Engels begrip dat staat voor search engine optimization, wat zoekmachineoptimalisatie betekent.

SEO staat voor een verzameling van technieken die gericht zijn op het optimaliseren van websites of internetpagina’s voor de vindbaarheid door zoekmachines.
Zoekmachines kennen waarde toe aan websites en internetpagina’s door middel van zogeheten zoekmachine ranking factoren. Dit zijn factoren als on-page keywords, PageSpeed en de author rank van een auteur. Zoekmachineoptimalisatie behoort tot het domein van online marketing.

De Website gigant, gewoon goedkoop de beste website voor u!

Seo in jip en janneke taal

Als je via seo bezoekers krijgt dan is dat via de search engine oftewel de zoekmachine, zoals Google, Yahoo of Bing in de meeste gevallen.

Bij search engine optimization(zoekmachine optimalisatie) zorg je ervoor dat je hoog wordt gevonden onder gezochte zoekwoorden in de zoekmachines. Het beste is dan als je ervoor zorgt dat je onder zoveel mogelijk keywords die relevant zijn aan jou markt gevonden wordt en ook zo hoog mogelijk. Dat hoeft trouwens niet de beste seo strategie te zijn, op 100 keywords op de 1e plek gevonden worden die samen 10 bezoekers per dag opleveren is natuurlijk minder verdienend dan op 1 zoekwoord op de derde plek gevonden worden die 100 bezoekers per dag oplevert. Aan de hand van een grote schaal aan signalen bepaalt Google wat bovenaan komt te staan onder welk zoekwoord.

Google vindt de ervaring van de gebruiker het belangrijkst (de andere zoekmachines ook). Google probeert dus altijd te meten welke pagina de bezoekers het meest relevant vinden aan een zoekwoord en wat ze het meeste waarderen om te bepalen welke website op welk zoekwoord waar staat.
De voor- en nadelen van seo gaan we zo verder op in.

SEA IN JIP EN JANNEKE TAAL?

Op de drie grootste zoekmachines van dit moment kun je alle drie adverteren. Op het moment van spreken zie je in google bovenaan en rechts bovenaan kleine blokjes tekst met een link erbij. Bij Yahoo en Bing is dit hetzelfde.
Dat is nou search engine advertising (oftewel sea of zoekmachine adverteren). Je betaalt ervoor om op deze plekken te adverteren. Via seo krijg je voornamelijk bezoekers omdat je website waardevol wordt gevonden of relevant is aan een keyword, via sea krijg je bezoekers omdat je ervoor betaald hebt.
Hoeveel het kost bij Google Adwords (het advertentie systeem van Google), Bing of Yahoo voor adverteren is afhankelijk van de zoekwoorden waar je op wilt adverteren.

Zoekwoorden waar veel concurrentie op is kosten meer. Je betaalt per klik en kunt zelf bepalen hoeveel kliks je wilt krijgen per dag en wat je budget is.
Google is veel populairder in Nederland dan Yahoo en Bing daarom raden wij de meeste mensen aan om alleen Google Adwords te gebruiken. Als je in een markt zit waar veel mensen zoekwoorden over intikken dan kun je ook Yahoo en Bing proberen, maar wij raden voornamelijk Google Adwords aan.

seo en sea, de voor- en nadelen.

Seo en sea hebben allebei voor- en nadelen, zie hier alle voordelen en nadelen waar jij van bewust moet zijn voor je kiest wat de beste methode voor jou is om bezoekers mee te krijgen.

De voordelen van seo:
 • Kan volledig gratis
 • Kan veel meer bezoekers opleveren dan seo
 • Je hoeft er uiteindelijk nog maar weinig aan te doen

De nadelen van seo:
 • Kost tijd voor je uiteindelijk bezoekers krijgt
 • Kennis vereist van seo
 • Kennis vereist van het onderwerp waar je op gevonden wilt worden

De voordelen van sea:
 • Je bepaalt zelf het budget
 • Je krijgt direct bezoekers
 • Kost weinig tijd en kennis om mee te beginnen
 • Kost weinig tijd om te onderhouden

De nadelen van sea:
 • Kan veel geld kosten
 • Levert een stuk minder bezoekers op dan als je seo goed beheerst